Houten deurkozijnen prijzen

De deur is een object in je huis wat wel heel intensief wordt gebruikt. Dagelijks wordt een deur meermalen geopend en gesloten. Er wordt met tact met een deur omgegaan maar bij tijd en wijlen wordt er ook mee gesmeten. Het is dan ook niet voor niets dat na een jaar of twintig de deur en het deurkozijn bij je huis aan vervanging toe zijn. We keken voor jou rond in de wereld van deurkozijnen. Wellicht is het een goed idee om je huis een kleine make over te geven, of misschien wil je gewoon jouw deur weer in zijn oude glorie herstellen. We deden rondvraag bij leveranciers naar de prijzen. Daarnaast keken we naar de diverse soorten deurkozijnen die er zijn.

Wat voor soort deurkozijn zoek je

Deurkozijnen zijn er in meerdere modellen. Het is goed om te kijken naar de ruimte die je in je huis hebt voor een deur. Vaak hebben deuren een bovenlicht, maar het kan ook zijn dat er een zijlicht – oftewel een smal raam over de volle lengte – aan de zijkant zit. Deze kozijnen zijn er in diverse soorten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Het deurkozijn met bovenlicht. Dit is het standaard deurkozijn met een smal klepraampje er boven Deze deur neemt de minste ruimte in, maar heeft ook het minste licht er omheen zitten. Dit deurkozijn bestel je vanaf 70 cm breedte. Je kan het echter laten uitlopen tot 1,32 meter. Je kiest voor een deurbeslag naar keuze; je hebt de keuze uit standaard deurbeslag of politiekeurmerk deurbeslag.

Deurkozijn met zijlicht links of rechts. Wil je meer licht in je hal of kamer, en heb je daarnaast een bredere ruimte tot je beschikking; in dat geval kies je voor een deurkozijn met een zijlicht. Dat kan links of rechts zitten. Je kan kiezen voor een breedte oplopend vanaf 90 cm tot 4,50 meter. De hoogte kan variëren van 1,9 meter tot 2,6 meter. Ook hier heb je weer de keuze uit meerdere soorten deurbeslag,

Deurkozijn met zijlicht links of rechts en bovenlicht. Rondom licht bij je deur. Het geeft je een gevoel van veiligheid wanneer je deze deur aan de voor- of achterkant van je huis plaatst. Je kan hem echter ook in je huis plaatsen bij de toegang naar de huiskamer. Je kan kiezen voor een breedte tussen 90 cm en 4,5 meter. De hoogte kan variëren van 2,10 meter tot 3 meter.

Het standaard deurkozijn. Wil jij geen franje, maar gewoon een goed deurkozijn zonder bovenlicht en zijlicht, dan kies je voor het standaard deurkozijn. Dit is er in de breedtes oplopend van 70 c tot 1,32 meter. De hoogtes lopen op van 1,9 meter tot 2,6 meter. Het deurbeslag is ook bij deze deur leverbaar in meerdere varianten.

Hoeveel kost een houten deurkozijn

We deden navraag hoeveel je kwijt bent voor een houten deurkozijn en we kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor deurkozijn zoek je Zijlicht ja/nee Bovenlicht ja/nee Afmeting totaal Prijs
Deurkozijn met glasdeur en veiligheidsdeurbeslag Nee Ja 220 cm bij 120 cm 1038 euro
Deurkozijn met glasdeur en veiligheidsdeurbeslag Ja, links of rechts Nee 220 cm bij 120 cm 1099,60
Deurkozijn met glasdeur en veiligheidsdeurbeslag Ja, links of rechts Ja 220 cm bij 120 cm 1125 euro
Deurkozijn met glasdeur en veiligheidsdeurbeslag Nee Nee 220 cm bij 120 cm 955 euro

 

  • Als je zelf een deur kan plaatsen. Kan je zelf een deur plaatsen; dan betaal je de prijs zoals hierboven gespecificeerd staat. Je spaart op dat moment de kosten van het monteren van een deur uit. Zorg er wel voor dat je deze klus met 2 personen uitvoert aangezien een deur en deurkozijn behoorlijk zwaar kunnen zijn.
  • Als je het werk liever uitbesteedt. De meeste mensen zullen het plaatsen van een deurkozijn met deur liever uitbesteden. Je betaalt in dat geval een aantal uren uurloon aan een aannemer of een klussenbedrijf a 45 tot 60 euro per uur. Je weet dan wel zeker dat jouw deurkozijn en deur er weer voor jaren tegenaan kunnen.

Hoe is de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een deurkozijn met deur bepaal je zelf door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Kies je voor een dichte deur of een glasdeur. Een dichte deur is altijd wat duurder dan een glasdeur. Dat komt door het glas wat je later al dan niet moet bijkopen. Glas koop je in alle gevallen die we omschreven bij je deur; het glas in een deur zit nog niet bij de prijs inbegrepen.
  • Wat voor soort glas kies je. Je kan kiezen voor standaard HR++ glas in een deur. Dit zal gemiddeld 55 euro per vierkante meter kosten. Je kan daarnaast ook kiezen voor HR++ glas wat aan één zijde gelaagd is. Dit veiligheidsglas kost per vierkante meter gemiddeld 79 euro. Het is duurder maar ook steviger.
  • Wat voor beslag kies je op je deur. Veiligheidsbeslag kost 64,50 euro per deur. Je koopt dan deurbeslag met het politiekeurmerk. Het is wat duurder, maar het levert je uiteindelijk een lagere premie van je inboedelverzekering op omdat je huis beter beschermd is tegen inbrekers.

Offertes

Het snelste bespaar je op een deurkozijn door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.