Draaikiep kozijn hout

De ramen in ons huis worden steeds multifunctioneler. Waren ze er in het verleden alleen om licht te verschaffen in je huis; tegenwoordig gebruik je ze ook om je huis te luchten. Open ramen zijn in de zomer de ultieme manier om wat verkoeling in je huis te krijgen na een warme dag. Bovendien voelt het goed om binnenshuis verbonden te zijn met de buitenlucht. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor draaikiep kozijnen wanneer ze hun oude ramen gaan vervangen.

Een draaikiep kozijn voor elk huis

Wanneer het aankomt op huizen zijn er tegenwoordig heel veel woningen die redelijk uniek zijn. De ramen in die woningen hebben ieder hun eigen afmetingen; er wordt steeds minder gebruik gemaakt van confectie. Ook wanneer je een woning hebt die al wat ouder is, zal je niet altijd even blij zijn met de indeling van je ramen. Gelukkig is er voor ieder huis wel een vorm van een draaikiep kozijn te vinden. Ze zijn er in meerdere breedtes en met meerdere indelingen. We keken voor jou naar de mogelijkheden die er te bestellen zijn, en we vroegen rond naar de prijzen die leveranciers berekenen voor draaikiep kozijnen.

Hoeveel kosten draaikiep kozijnen

We keken naar diverse soorten kozijnen en deden een vraag voor een prijsopgaaf. De resultaten delen we nu met je, straks komen we kort terug op zaken die de prijs beïnvloeden.

 

Wat voor soort kozijn Hoeveel draaikiep ramen Bovenlicht ja/nee Afmeting van het kozijn Prijs
1 vaks draai kiep kozijn 1 Nee 100 cm bij 100 cm 416,90 euro
2 vak draai kiep kozijn 1 Ja 100 cm bij 100 cm 528 euro
2 vak draai kiep kozijn 1 Nee 100 cm bij 100 cm 541 euro
2 vak draai kiep kozijn 2 Nee 100 cm bij 100 cm 772 euro
2 vak draai kiep kozijn 1 Ja 100 cm bij 100 cm 601,50 euro
3 vaks draai kiep kozijn 2 Nee 150 cm bij 100 cm 895 euro

 

  • Als je handig bent met kozijnen plaatsen. Ben jij handig met het plaatsen van kozijnen, dan kan je ervoor kiezen om ze zelf te plaatsen. Je kiest in dat geval voor de bovenstaande prijs. Je zal dan wel moeten zorgen dat je een tweede persoon bij je hebt om de kozijnen te kunnen monteren.
  • Als je niet handig bent met kozijnen plaatsen. Ben jij niet handig aangelegd of geef je dit soort werkzaamheden liever uit handen, dan kies je ervoor om de kozijnen te bestellen bij de leverancier en ze vervolgens door het montageteam van de leverancier. Je kan ook kiezen o ze door een zelf ingehuurde klusser te laten plaatsen.

De samenstelling van de totale prijs

De bovenstaande prijs is een indicatie van de prijs van het kozijn; hoeveel je daadwerkelijk onderaan de streep kwijt bent bepaal je zelf. De prijs hangt af van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Zelf plaatsen of laten plaatsen. Je kan ervoor kiezen om een kozijn zelf te plaatsen of om het te laten plaatsen. In het laatste geval komen er uiteraard meerkosten bij kijken. Je zal met een timmerman, klussenbedrijf of aannemer moeten afspreken hoeveel uur werk er nodig zal zijn om de kozijnen te plaatsen. Het uurtarief van deze vakman zal tussen de 50 en 75 euro per uur liggen. Ga er vanuit dat je nog ongeveer de helft van de kosten erbij moet rekenen voor het plaatsen van een kozijn.
  • Hoeveel draaikiep delen heeft het kozijn. De kozijnen zijn altijd verkrijgbaar in meerdere modellen. Ieder model heeft een eigen aantal ramen met draaikiep functie. Daarnaast kan het ook zijn dat er een bovenlicht in een raam wordt verwerkt. Dit zijn zaken die uiteraard de prijs ophogen, maar je hebt dan wel een multifunctioneel kozijn.
  • Welk glas wordt er meegeleverd. Je kan ervoor kiezen om glas te bestellen bij de draaikiep kozijnen. Je krijgt standaard HR++ glas geleverd. Dit is glas wat tussen de 49 en 55 euro per vierkante meter kost. Je kan echter ook kiezen om HR++ glas te kopen wat aan één zijde gelaagd is. Dit is veiligheidsglas. Veiligheidsglas kost per vierkante meter gemiddeld 79 euro.
  • Kies je voor een ventilatierooster. Alhoewel je draaikiep kozijnen prima open kan zetten voor de ventilatie in je huis is het voor veel mensen belangrijk dat er een ventilatierooster in het kozijn verwerkt zit. Deze kan je bij de meeste leveranciers bijbestellen. Ze kosten tussen 59 en 79 euro per stuk, en ze worden gelijk in je kozijn geplaatst voor ze worden geleverd. De ventilatieroosters worden samen met je kozijn op kleur gespoten.

Vraag offertes op

Voor draaikiep kozijnen betaalt niemand graag de hoofdprijs. Je kan er dan ook gemakkelijk op besparen, door offertes op te vragen. Dat doe je met één klik op de onderstaande knop. Je krijgt direct vrijblijvend een paar offertes in huis die je met elkaar kan vergelijken. Dit vergelijken kan jou een aanzienlijk voordeel, oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.