Goedkope houten kozijnen

We leven in een tijd waarin mensen steeds vaker kiezen voor alternatieve materialen wanneer ze kozijnen gaan bestellen. Waren kozijnen in het verleden vooral van hout; tegenwoordig zijn materialen als aluminium en kunststof enorm populair bij huizenbezitters. Toch keren steeds meer mensen terug naar de eerste voorkeur op het gebied van kozijnen; de houten kozijnen. De reden daarvan is heel eenvoudig. Kunststof kozijnen en aluminium kozijnen mogen dan minder onderhoud nodig hebben; als er een beschadiging optreedt aan het kozijn ben je genoodzaakt om het hele kozijn te vervangen. Hout laat zich nog behoorlijk goed onderhouden en repareren in zo’n geval.

De prijs van houten kozijnen

Doordat hout een materiaal is wat zich heel eenvoudig laat verwerken tot een kozijn ten opzichte van kunststof of aluminium is het ook behoorlijk wat voordeliger. Houten kozijnen kan je laten maken van meerdere soorten hout. Ga je naar een duur kozijnenbedrijf, dan worden de kozijnen doorgaans gemaakt van hardhout of Meranti. Kies je echter voor goedkope houten kozijnen, dan zullen die gemaakt worden van Mahonie hout. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat je verwacht van de levensduur van een houten kozijn. We keken voor jou naar de prijzen van goedkope houten kozijnen en kwamen tot een aantal interessante bevindingen.

Hoeveel kosten goedkope houten kozijnen

We deden navraag naar een aantal soorten goedkope houten kozijnen bij

leveranciers die met Mahonie hout werken.

 

Wat voor soort kozijn koop je Wat zijn de afmetingen Specificaties Prijs
Vast kozijn 2,5 meter bij 1,5 meter Vast houten kozijn
Ventilatierooster
Kleur RAL 9001

Geen glas

447 euro
Draai kiep raam 1,8 meter bij 1,3 meter Draai kiep kozijn

Ventilatierooster

Kleur RAL 9001
Geen glas

 

651 euro
Deurkozijn 2,2 meter bij 0,8 meter Houten deurkozijn met deur en bovenlicht

Ventilatierooster
Kleur RAL 9001
Geen glas
Standaard deurbeslag

Links draaiend

1037 euro
Schuifpui 4 meter bij 2,2 meter Houten schuifpui met schuif links

Ventilatierooster
Kleur RAL 9001

Geen glas

2404 euro

 

  • Als je het zelf doet. Ben jij in staat om zelf de kozijnen van je huis te vervangen, dan ben je de bovenstaande tarieven kwijt voor de werkzaamheden. Je moet er wel aan denken dat je met minimaal twee personen moet werken, en dat je daarnaast uiterst goed moet oppassen bij de montage. Een verkeerd gemonteerd kozijn kan namelijk gaan lekken en dat kan voor kostbare schade aan je huis zorgen. Daarom doe je er bij twijfel goed aan om het kozijn te laten plaatsen door een specialist.
  • Als je het liever uit handen geeft. We kunnen ons voorstellen dat je het plaatsen van de goedkope houten kozijnen liever uit handen geeft. Dat kan je doen door om montageservice te vragen bij de leverancier, of door zelf een aannemer in te schakelen. Het tarief wat je per uur betaalt is ongeveer gelijk; tussen 45 en 60 euro.

Hoe de prijs tot stand komt

Hoeveel jij uiteindelijk kwijt bent voor goedkope houten kozijnen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor soort hout gebruik je. De houtsoort die wordt gebruikt voor kozijnen zal voor een heel belangrijk deel de prijs bepalen. Hardhout laat zich lastig bewerken maar is uiteindelijk wel het duurzaamste wanneer je kozijnen koopt. Zachter hout is dan wel een stuk goedkoper; het is ook een stuk minder veilig en duurzaam. Beter iets duurder hout met een langere levensduur dan waaibomenhout wat je na een paar jaar weer moet vervangen.
  • Wat voor soort kozijn koop je. Hoeveel je betaalt voor een kozijn hangt ook af van het soort kozijn wat je aanschaft. Heeft het kozijn bewegende delen erin zitten, dan zal het altijd duurder zijn dan een kozijn wat gewoon een vast raam heeft. Die laatste soort heeft minder materiaal nodig en de fabricage is bovendien een stuk eenvoudiger.
  • Zit er glas bij je kozijnen. Kozijnen kan je doorgaans inclusief en exclusief glas kopen. Ga je voor glas bij je kozijnen, dan is er nog een onderscheid in het soort glas wat er in je kozijnen wordt geplaatst. De bouwnorm is HR++ glas, maar kies je voor glas wat goedkoper is, zoals HR+ glas, dan ben je goedkoper uit. De prijs kan tot een tientje per vierkante meter laag liggen. Wanneer je veel vierkante meters koopt loopt dat behoorlijk op. Houd echter wel in gedachten dat HR+ glas een lagere isolatiewaarde heeft dan HR++ glas. Je krijgt de rekening van je voordeel dus achteraf gepresenteerd.

Vraag offertes op

Wil je echt goedkope houten kozijnen, maak dan gebruik van het voordeel van offertes. Met één klik op de onderstaande button vraag je direct vrijblijvend meerdere offertes op om met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.