Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Wanneer u houten kozijnen aanschaft is het verstandig om hierop goed en stevig hang- en sluitwerk te plaatsen. Gaat het om buitendeuren of ramen? Koop dan hang- en sluitwerk dat is voorzien van het SKG keurmerk. U wilt uw ramen en deuren natuurlijk wel goed en veilig kunnen afsluiten.

Het SKG keurmerk

Hang- en sluitwerk dat is voorzien van het SKG keurmerk is getest op kwaliteit en inbraakwerendheid door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het aantal sterren op het sluitwerk staat voor de inbraakwerendheid:

  • SKG*® : standaard inbraakwerend
  • SKG**®: zwaar inbraakwerend
  • SKG***®: Extra zwaar inbraakwerend

Hang- en sluitwerk dat is voorzien van slechts één ster is zelfstandig meestal niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Daarom is het verstandig om bijvoorbeeld twee raamsluitingen met beide één ster op een raam te monteren.

Hang- en sluitwerk voor ramen

Het is belangrijk dat naar buitendraaiende ramen zijn voorzien van veiligheidsscharnieren. Deze scharnieren zijn voorzien van dievenklauwen waardoor ze niet uit het kozijn te tillen zijn. Let er daarnaast op dat er goede afsluitbare raamsluitingen gemonteerd zijn. Let ook hierbij weer op het SKG keurmerk.

Draai-kiepramen

Gaat u houten draai-kiepramen aanschaffen. Vraag dan aan uw leverancier of uw ramen worden voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook is het verstandig om deze te laten voorzien raamgrepen die u kunt afsluiten met een sleutel.

Hang- en sluitwerk voor deuren

Ook deuren die naar buiten opendraaien moeten voorzien zijn van veiligheidsscharnieren om uittillen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om de deur te voorzien van een stevig insteekslot, veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Let bij alle onderdelen weer op het SKG keurmerk of laat u voorlichten door uw leverancier.

Kerntrekbeveiliging

Een veelvoorkomende inbraakmethode is de kerntrekmethode. Daarom wordt in de meeste gevallen bij de levering van nieuwe deuren veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging geleverd. Dit speciale deurbeslag beschermt uw cilinderslot tegen inboren, afbreken en uittrekken

Voor advies over het gebruik van hang- en sluitwerk en de voordelige aanschaf kunt u terecht bij Slotendeal.nl