Kozijnen webshop

Winkelen is door de loop der jaren heen enorm aan verandering onderhevig geweest. Was het in het verleden nog zo dat je voor de aanschaf van bijvoorbeeld kozijnen naar een showroom op een industrieterrein reed; tegenwoordig koop jij de nieuwe kozijnen voor je huis gewoon bij een webshop. Je voert de maten in op het internet en voor je er erg in hebt worden je nieuwe kozijnen bij je afgeleverd. Dat klinkt heel erg handig en dat is het ook. Toch zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je kozijnen bij een webshop koopt.

Aandachtspunten bij een kozijnen webshop

Ga jij je kozijnen kopen bij een webshop, dan moet je een aantal stappen goed doorlopen voordat je tot een correcte bestelling komt. We hebben ze voor je opgezocht.

  • Bestel de goede maat. Het klinkt een beetje als een open deur intrappen, maar het is minder eenvoudig dan het lijkt. Kozijnen moet je goed inmeten voordat je ze bestelt. Je kan simpelweg niet volstaan met het opmeten van de binnenkant van je ramen en dan zeggen dat je de kozijnen hebt ingemeten. Er komt veel meer kijken bij het inmeten van kozijnen. Je moet ze goed inmeten op het aansluitpunt bij de muur. Wijkt dit ook maar een paar millimeter af, dan krijg je tocht in je huis en dat is het laatste wat je wil. Bovendien zal een kozijn wat te klein is niet goed vast zitten waardoor het uiteindelijk de stabiliteit van je huis in gevaar brengt. Een kozijn wat te groot is kan uiteraard wel worden geplaatst met een koevoet, maar het zal de stabiliteit van je muren in gevaar brengen. Overweeg dus altijd om de inmeetservice van een webshop in te schakelen. Je krijgt dan tegen een geringe meerprijs een specialist op bezoek die jouw kozijnen perfect inmeet en de verdere wensen van jouw kant doorneemt.
  • Weet wat je bestelt. Ga je kozijnen bestellen, dan is het altijd goed om te weten wat je bestelt. We hebben het over het feit dat niet iedere ondernemer hetzelfde verstaat onder een compleet kozijn. Voor de ene ondernemer is een compleet kozijn een kozijn met HR++ glas en politiekeurmerk hang- en sluitwerk; voor een andere ondernemer is een compleet kozijn een kozijn zonder glas en met standaard hang- en sluitwerk. Goed vergelijken is dan ook noodzakelijk voordat je bestelt; vergelijk wat dit betreft geen appels met peren.
  • Weet wat voor soort hout je bestelt. Houten kozijnen worden niet altijd van hetzelfde hout gemaakt. Je hebt kozijnen die zijn gemaakt van hardhout zoals Meranti hout, maar je hebt ook fabrikanten die ze maken van Mahonie hout. Een enkeling zal een inferieure zachte houtsoort gebruiken voor zijn kozijnen. Doordat jij ze niet vooraf hebt kunnen bekijken heb je ook geen idee wat je in huis haalt. Wanneer je gaat vergelijken voordat je kozijnen in de webshop gaat bestellen is het dan ook goed om te kijken of jouw kozijnen wel uit het juiste hout gesneden zijn.
  • Wie bevestigt de kozijnen. Ga je kozijnen kopen, dan is het goed om te weten wie degene is die ze gaat bevestigen. Ben jij zelf handig en heb je ervaring met het plaatsen van kozijnen, dan is het een prima idee als je ze zelf bevestigt. Heb je echter geen ervaring met het plaatsen van kozijnen, dan is het een verstandiger idee om iemand in te huren voor die klus. De leverancier van een kozijnen webshop kan daar een onderaannemer voor hebben, maar wellicht ben je goedkoper uit wanneer je zelf iemand inhuurt voor het bevestigen en plaatsen van je kozijnen.

Hoeveel kosten de kozijnen bij de kozijnen webshop

Uiteraard deden we navraag naar de prijzen van kozijnen bij een webshop. Een rondvraag langs meerdere bedrijven leverde ons de volgende bevindingen op.

 

Wat voor kozijn ga  je kopen afmetingen Waarop vergelijk je de offertes Prijs
Vast kozijn zonder bewegende delen 2,5 meter bij 1,5 meter Vast houten kozijn van mahonie hout
Ventilatierooster
Kleur RAL 9001

Geen glas

449 euro
Draai kiep raam (met 1 bewegend deel) 1,8 meter bij 1,3 meter Draai kiep kozijn van mahonie hout

Ventilatierooster

Kleur RAL 9001
Geen glas

 

653 euro
Deurkozijn met een bovenlicht 2,2 meter bij 0,8 meter Houten deurkozijn met deur en bovenlicht van mahonie hout

Ventilatierooster
Kleur RAL 9001
Geen glas
Standaard deurbeslag

Links draaiend

1038 euro
Schuifpui met 1 schuifdeel 4 meter bij 2,2 meter Houten schuifpui van mahoniehout met schuif links

Ventilatierooster
Kleur RAL 9001

Geen glas

2406 euro

 

Kijk, vergelijk, maak winst

Heb je op een rij staan wat voor jou echt belangrijk is bij nieuwe kozijnen, dan is het tijd om offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt op die manier direct meerdere offertes op bij webshops en dat geheel vrijblijvend. Goed vergelijken kan jou een aardig voordeel oplopend tot wel 25 procent opleveren.

 

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.