Houten kozijnen op maat kosten

We leven in een tijd waarin men in steeds mindere mate standaard huizen bouwt. Met het veranderen van de bouwstijl van huizen verandert ook het materiaal wat ervoor gebruikt is. Kozijnen van een huis hadden ooit redelijk standaard afmetingen, maar tegenwoordig zie je de meest uiteenlopende ramen bij huizen. Ook huizen die heel oud zijn hebben doorgaans kozijnen in een maat die niet zomaar confectie te vinden is bij leveranciers. Het is dan ook om die reden dat steeds meer mensen kijken voor kozijnen op maat. Het materiaal waar die kozijnen van gemaakt worden is doorgaans hout.

Waarom je juist houten kozijnen op maat moet kopen

Hout is het meest gebruikte materiaal voor kozijnen. Dat was in het verleden zo, en anno nu is dat nog altijd het geval. De reden hiervan is heel eenvoudig. Hout laat zich heel gemakkelijk op maat maken en bewerken tot een kozijn. Met een materiaal als kunststof is dat al snel een heel ander verhaal. Een houten kozijn heeft daarnaast de meest levendige uitstraling. We hebben rondvraag voor je gedaan naar de prijs van deze houten kozijnen  op maat. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Hoeveel kosten houten kozijnen op maat

We deden onderzoek naar de prijzen van een aantal soorten kozijnen. We geven een korte indicatie van de prijzen die we toegestuurd kregen. Over de diverse soorten kozijnen volgt straks meer.

 

Wat voor soort kozijn op maat wil je kopen Wat zijn de afmetingen van het kozijn Specificaties Prijs van het kozijn op maat
Vast glas kozijn 2,5 bij 1,5 meter 1 vaks kozijn

Kleur RAL 9001
Zonder glas
Met ventilatierooster kleur RAL 9001

421,85 euro
Draai kiep raam 1,8 bij 1,3 meter 1 vaks draai kiep kozijn

Kleur RAL 9001

Zonder glas

Met ventilatierooster kleur RAL 9001

559,35 euro
Deurkozijn 2,2 meter bij 1 meter Deurkozijn met bovenlicht
Kleur RAL 9001

Zonder glas
Met ventilatierooster

kleur RAL 9001

Links-/buitendraaiend
Veiligheidsdeurbeslag

1088,05 euro
Schuifpui 4 meter bij 2,2 meter Schuifpui met schuifgedeelte links
Kleur RAL 9001
Zonder glas
Met ventilatierooster kleur RAL 9001
2281,95 euro

 

  • Als je het aandurft een kozijn te plaatsen. Ben jij redelijk handig met klussen en heb je ervaring met het plaatsen van een kozijn, dan zou je kunnen overwegen om je nieuwe houten kozijnen zelf te plaatsen. Je bespaart daarmee op het arbeidsloon, maar loopt het risico dat je kozijn niet goed geplaatst wordt. Dat kan op zijn beurt weer voor lekkage gaan zorgen.
  • Als je liever geen kozijn zelf plaatst. Ben jij geen handige klusser of laat je dit soort werk gewoon liever aan de vakman achter, dan besteed je het werk uit. Je betaalt in dat geval een meerprijs bovenop de kozijnprijs die we zojuist noemden. Ga er vanuit dat je mag rekenen in uurtarieven van een aannemer. Dat uurtarief kan oplopen van 50 tot 75 euro per uur.

Hoe is de prijs vastgesteld

Hoeveel jij betaalt voor houten kozijnen op maat bepaal je voor een deel zelf door keuzes die je maakt. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • Wat voor soort kozijn wil je kopen. Kozijnen zijn er in meerdere soorten en maten. Je zal altijd rekening moeten houden met bijvoorbeeld een vakverdeling. Daarnaast moet je ook kijken naar het feit of er draaiende of bewegende delen in een kozijn zitten. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een draai-kiep raam of een bovenlicht bij een raam. Voor dit soort kozijnen zal je extra moeten betalen. Je betaalt niet alleen extra voor het materiaal wat gewoon meer aanwezig is in zo’n kozijn, maar ook voor het hang- en sluitwerk dat wordt meegeleverd met het kozijn.
  • Komt er glas in het kozijn. Had je al isolatieglas in je huis zitten maar zijn enkel je kozijnen aan vervanging toe, dan hoef je niet ook het isolatieglas te laten meeleveren. Had je echter verouderd dubbel glas of zelfs enkel glas in je huis zitten, dan zal je rekening moeten houden met glas dat tegen een meerprijs wordt meegeleverd. Normaal HR++ glas kost in dat geval ongeveer 59 euro per vierkante meter; gelaagd HR++ veiligheidsglas kost echter 79 euro per vierkante meter. Je zal het glas naderhand alsnog moeten laten plaatsen; dit wordt niet altijd kant en klaar met de kozijnen geleverd.
  • Kies je voor ventilatieroosters. Oudere huizen maar ook heel moderne huizen kenmerken zich vaak door het feit dat ze gebrekkig te ventileren zijn. Vochtoverlast is een probleem wat daardoor op de loer ligt. Het is handiger om te kiezen voor ventilatieroosters en die in de kozijnen te laten monteren. Het kost tussen de 60 en 80 euro per kozijn, maar het weegt niet op tegen de overlast van vocht in je huis.

Vraag offertes op

Houten kozijnen op maat kan je in allerlei prijsklassen krijgen. Het is dan ook verstandig om eerst offertes op te vragen voordat je een bestelling plaatst. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Jouw winst hierdoor kan oplopen tot 25 procent.

 

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.