Houten kozijnen outlet kosten

Het uiterlijk van je huis wordt voor een groot deel bepaald door de kozijnen. Wie in een huis woont waarvan de kozijnen er haveloos uitzien en waarbij het houtrot de kwaliteit heeft aangetast zal op zoek moeten gaan naar nieuwe kozijnen. Op dat gebied zijn veel mensen koopjesjagers. We shoppen wat af op het internet, en steeds meer mensen kopen hun kozijnen bij een zogeheten kozijnen outlet. We keken voor je naar de prijs van houten kozijnen bij een dergelijke kozijnen outlet.

De herkomst van een houten kozijnen outlet

De belangrijkste vraag die jij jezelf mag stellen is; wat maakt een kozijnenleverancier nou tot een kozijnen outlet. Je zou denken dat er gebruik wordt gemaakt van afgekeurde kozijnen uit een eerdere levering maar niets blijkt minder waar. Het belangrijkste verschil tussen een normale kozijnenleverancier en een kozijnenoutlet is dat er bij een kozijnenoutlet minder mensen werkzaam zijn in de buitendienst. Er wordt dus behoorlijk wat meer van jou verwacht als klant. Je zal zelf je kozijnen moeten inmeten voordat je ze bestelt. Daarbij wordt doorgaans ook verwacht dat je ze zelf (laat) plaatsen. De kozijnen outlet is doorgaans een dochteronderneming van een gerenommeerd kozijnenbedrijf. Er is dus geen sprake van een inferieure kwaliteit.

Hoeveel kosten houten kozijnen bij de outlet

We deden navraag voor je naar de prijs van houten kozijnen bij een kozijnen outlet, en vroegen daarbij de prijzen van meerdere verschillende kozijnsoorten op. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort kozijn wil je aanschaffen Maten van het kozijn Specificaties Prijs
Vast kozijn 2,5 bij 1,5 meter Houten kozijn op maat zonder glas
Met ventilatierooster
Kleur RAL 9001
395 euro
Draai kiep raam 1,3 bij 1,8 meter Houten kozijn op maat zonder glas
Met ventilatierooster
Kleur RAL 9001
Linksdraaiend
Zonder horren
517 euro
Deurkozijn 2,2 bij 0,8 meter Houten deurkozijn op maat zonder glas

Met bovenlicht
Met ventilatierooster

Kleur RAL 9001

Links-/buitendraaiend

Met veiligheidsdeurbeslag

982 euro
Schuifpui 4 bij 2,2 meter Houten schuifpui op maat zonder glas

Met ventilatierooster
Kleur RAL 9001
Schuifgedeelte links

2074 euro

 

  • Als je kozijnen kan plaatsen. Doorgaans wordt bij een kozijnen outlet besteld door aannemers die zelf de kozijnen plaatsen bij hun klanten. Wanneer jij als particulier bij deze winkel kozijnen wil bestellen moet je eerst kijken of je zelf de kozijnen kan plaatsen. Dat scheelt je het bedrag aan arbeidsloon maar je moet wel zeker weten dat je het ook echt goed kan. Een provisorisch geplaatst kozijn zal gaan lekken wat voor akelige schade aan je huis zorgt.
  • Als je zelf geen kozijnen kan plaatsen. Kan jij zelf geen kozijnen plaatsen maar wil je ze toch bij een kozijnen outlet bestellen; schakel dan een externe aannemer in om de kozijnen te plaatsen. Reken op een uurtarief wat kan oplopen van 50 euro tot 75 euro.

Hoe is de prijs tot stand gekomen

Hoeveel jij onderaan de streep betaalt voor houten kozijnen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat voor soort kozijn ga je kopen. Kozijnen zijn er in meerdere modellen. Je hebt het vaste kozijn waar een niet bewegend raam in komt te zitten maar ook kozijnen met bijvoorbeeld een draai-kiep raam of een bovenraam. Dit zijn kozijnen waar meer materiaal in gaat zitten en waar meer werk aan te pas komt bij de fabricage. Je betaalt voor kozijnen die uit meerdere delen bestaan meer.
  • Zit er hang- en sluitwerk op het kozijn. Kozijnen kan je standaard kopen met politie keurmerk hang- en sluitwerk. Je betaalt dan wel meer, maar je krijgt een deel van je nieuwe kozijnen als het ware terug van je verzekeraar doordat jouw huis daarna beter beveiligd is tegen inbraak. Dit is dus een soort investering in je eigen veiligheid.
  • Zit er glas in het kozijn. Worden er enkel kozijnen besteld, dan gaat men er vanuit dat je het glas al hebt. Had jij ooit al HR++ glas laten plaatsen, dan kan dit gewoon worden overgezet naar je nieuwe huis. Heb jij oud dubbel glas of zelfs enkel glas, dan kan je het HR++ glas gewoon mee bestellen met je kozijnen. Voor normaal HR++ glas betaal je 49 euro per vierkante meter; voor aan één zijde gelaagd veiligheidsglas betaal je 71 euro per vierkante meter.
  • Kies je voor ventilatieroosters. Wil jij je huis kunnen ventileren zonder dat er steeds ergens een raam open staat, kies dan voor ventilatieroosters. Deze koop je voor een meerprijs van 67 euro per stuk bij de kozijnen. Ze worden op kleur mee gespoten.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de kosten van houten kozijnen bij de outlet door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op om met elkaar te vergelijken. Dat kan jou een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.