Prijzen houten kozijnen

Je eigen huis, dat is iets waar je een hoop tijd en aandacht aan besteedt. Een item wat vooral het uiterlijk van je huis naar buiten toe bepaalt is het kozijn van je ramen. Op het moment dat jouw woning ongeveer 40 a 45 jaar oud is zal je ontdekken de oude houten kozijnen beginnen te rotten. Het is op dat moment tijd voor nieuwe kozijnen. Ondanks alle keuzemogelijkheden kiezen mensen nog steeds het meeste voor houten kozijnen. Wanneer jouw woning al wat ouder is, en dus geen standaard kozijnen heeft, maak je het beste de keuze voor houten kozijnen op maat.

Hoeveel kosten houten kozijnen op maat

Wanneer je houten kozijnen wil gaan bestellen kom je er al snel achter dat de meeste leveranciers uitgaan van confectie kozijnen. Daarmee bedoelen we een standaard maat die het meeste wordt gebruikt voor woningen in ons land. Je begint dan te vrezen voor de prijzen van houten kozijnen op maat. Dit hoeft echter niet zo te zijn. We keken voor jou naar de prijs van houten kozijnen op maat en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Hardhouten kozijn, vast raam, 1000 bij 1000 mm, exclusief HR++ glas, exclusief plaatsingskosten, maar inclusief BTW en aflakken in een standaard RAL kleur. Per stuk Tussen 135 en 140 euro
Hardhouten kozijn, draai-kiep raam, 1000 bij 1000 mm, exclusief HR++ glas, exclusief plaatsingskosten maar inclusief BTW en aflakken in een standaard RAL kleur. Per stuk Tussen 265 en 270 euro
Hardhouten kozijn, uitzetraam, inclusief bovenlicht. Totale afmeting 1200 bij 1000 mm. Exclusief HR++ glas, exclusief plaatsingskosten maar inclusief BTW en aflakken in een standaard RAL kleur Per stuk Tussen 350 en 355 euro

 

  • Als je een handige klusser bent. Ben je een handige klusser en ben je bedreven in het werken met kozijnen, dan zou je een deel van de kosten van het plaatsingsbedrijf kunnen besparen. Je kan dan bijvoorbeeld zelf de oude kozijnen van je ramen verwijderen en afvoeren naar de gemeentewerf. Dit scheelt het plaatsingsbedrijf weer tijd, en dat zie je terug op de factuur.
  • Als je geen handige klusser bent. Ben je helemaal geen handige klusser, dan laat je het plaatsingsbedrijf de volledige klus van het vervangen van je kozijnen uitvoeren. Je betaalt dan voor het plaatsen van de nieuwe kozijnen ongeveer het dubbele van de bovenvermelde prijzen. Let op; het HR++ glas komt hier nog eens bij.
  • Als je een beetje handig bent met klussen. Ben je een beetje handig met klussen, dan kan je de werkplek voor het plaatsingsbedrijf zoveel mogelijk voorbereiden. Maak bijvoorbeeld het pad naar je woning vast vrij zodat ze gelijk kunnen doorlopen met de nieuwe kozijnen. Ruim alvast een plek uit waar ze kunnen werken om de kozijnen eventueel verder op maat te maken en om glaslatten te zagen. Dit scheelt op de kosten van het plaatsen toch al snel 20 procent.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor nieuwe hardhouten kozijnen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1; neem je ook nieuw glas. Het zal in de meeste gevallen zo zijn dat jouw kozijnen nog hun originele glas hebben. In dat geval zal je nieuw glas moeten mee bestellen. De bouwnorm schrijft HR++ glas voor. HR++ glas kost ongeveer 80 euro per vierkante meter. Het glas is een losse kostenpost die je moet meetellen met de prijs van de kozijnen. Het kan kosten-loos op maat worden gemaakt. Bij glas gelden geen confectie-prijzen en maatwerk prijzen.
  • Keuze 2: welke afwerking kies je. Wanneer je kozijnen gaat bestellen krijg je te maken met het punt van de afwerking. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je kozijnen helemaal onbehandeld te laten afleveren. Dit is het voordeligste maar je zal daarna nog wel aan het werk moeten. Je kan er ook voor kiezen om je kozijnen in een RAL kleur te laten afwerken. Kies je dan voor een standaard RAL kleur, dan ben je minder kwijt dan wanneer je een RAL kleur kiest die specifieker is.
  • Keuze 3: uit de fabriek of van de timmerman. Je kan ervoor kiezen om je houten kozijnen op maat te bestellen bij de fabriek. Ze worden dan stuk voor stuk voor jouw woning op maat gemaakt en prefab afgeleverd bij je huis. Je kan er echter ook voor kiezen om je kozijnen door de timmerman te laten produceren. Dit is een keuze die wordt gemaakt bij kozijnen die wel heel specifieke afwijkende vormen hebben of die een extra sierlijke afwerking hebben. Je betaalt voor de timmerman niet altijd meer. In de fabriek moeten namelijk machines op maat worden ingesteld, een timmerman slaat die werkfase doorgaans over.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Zoek je houten kozijnen op maat, dan bespaar je het snelste op de nota door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan direct meerdere vrijblijvende offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren. Ga hiervoor naar de pagina: offerte houten kozijnen.

Bekijk ook de volgende webpagina’s:
> Nadelen houten kozijnen
> Informatie
> Tropisch hardhout
> Vurenhout
> Grenenhout
> Voordelen van houten kozijnen
> Kosten
> Houten kozijnen offertes

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.