Tuindeur hout kosten

Je eigen huis is haast net zo belangrijk voor jou als je eigen tuin. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer woningeigenaren ervoor kiezen om een mooie overgang van hun huis naar hun tuin te creëren. We keken voor je naar de mogelijkheden die er zijn wanneer je een tuindeur van hout wil laten plaatsen. De uitkomsten van de navraag die we bij leveranciers van tuindeuren en kozijnen van hout deden waren ronduit verrassend. Er bleek veel meer mogelijk dan wij aanvankelijk dachten.

Geef ruimte aan je tuindeur

De meeste tuindeuren komen er bij een tussenwoning maar bekaaid vanaf. Er is weinig ruimte voor vrij gemaakt, en je zal het moeten stellen met een simpele doorgang naar je achtertuin. Wanneer jij je tuindeur echt de ruimte wil geven is het goed om de indeling van de tuinkant van je huis te veranderen. We gingen uit van een breedte van 3 meter die we tot onze beschikking hadden. We vroegen prijsvoorbeelden op bij de leveranciers van tuindeuren en tuindeurkozijnen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Een aantal prijsvoorbeelden

We deden voor de tuinkant van onze achtertuin navraag bij leveranciers. We gingen een aantal mogelijkheden met de verkoper af en kregen wat prijzen genoemd. Die delen we graag met jou.

 

Wat voor tuindeur zoek je Wat is de afmeting van de tuindeuren Zijlicht ja/nee Zijlicht links/rechts Prijs
Standaard tuindeuren hout 300 cm bij 220 cm Nee Nee 1701 euro
Tuindeuren hout 300 cm bij 220 cm Ja Links 1847 euro
Tuindeuren hout 300 cm bij 220 cm Ja Rechts 1847 euro
Tuindeuren hout 300 cm bij 220 cm Ja Links en rechts 1992 euro

 

  • Als je zelf tuindeuren kan plaatsen. Tuindeuren zijn redelijk groot en zwaar om te plaatsen. Het is dan ook goed om te kijken of je dit zelf wil doen of dat je liever een bedrijf inschakelt. Wil je het zelf doen, dan ben je de prijzen kwijt zoals ze hier boven staan aangegeven.
  • Als je tuindeuren wil laten plaatsen. Tuindeuren plaatsen kan lastig zijn, en daarom besteden veel mensen dit werk uit. Wanneer jij het werk ook wil uitbesteden aan een aannemer of aan een klussenbedrijf komt daar een aantal uren werk bij kijken. Een uurloon van een klussenbedrijf kan oplopen van 45 tot 60 euro. Een aannemer kan een uurloon berekenen oplopend van 55 tot 70 euro.

Hoe is de prijs tot stand gekomen

De prijs zoals we die zojuist noemden voor de tuindeuren is een vanaf- prijs. Er komen namelijk nog een aantal opties bij kijken. Die zullen we nu voor je specificeren.

  • Keuze 1: Wat voor type deuren kies je. Bij het prijsvoorbeeld wat we zojuist noemden vroegen we om compleet houten deuren. Alleen in de zijlichten zat glas. Je kan natuurlijk ook kiezen voor mooie zijdeuren met glas erin. Deze deuren zullen samen met het glas wat duurder uitpakken, maar je geeft daardoor wel veel meer licht naar je huis toe. De houten deuren kan je laten afwerken met of zonder groeven erin. Omdat dit moet worden gefreesd verhoogt het voor een deel de prijs. Je betaalt voor twee deuren in dat geval 160 euro meer.
  • Keuze 2: Deuren met of zonder glas. Het is aan jou of je bij de zijlichten van je tuindeuren glas wil laten meeleveren. Dat glas heeft uiteraard een prijskaartje. Normaal HR++ isolatieglas heeft een prijs van 59 euro per vierkante meter. HR++ glas met één zijde gelaagd veiligheidsglas kost 79 euro per vierkante meter. Het is een verstandig idee om te kiezen voor inbraak werend glas bij een set tuindeuren. Tuindeuren zijn namelijk de plek die inbrekers het meeste kiezen om een huis binnen te komen.
  • Keuze 3: Wel of geen hang- en sluitwerk. Wij vroegen de prijzen op zonder dat er hang- en sluitwerk was meegeleverd. Het is echter wel heel verstandig om dit te laten meeleveren met de tuindeuren. Veiligheidsdeurbeslag zonder cilinderslot kost je 64,50 euro meerkosten. Wanneer je veiligheidsdeurbeslag laat plaatsen in je deuren zal je een korting krijgen van je inboedelverzekeraar op de premie wanneer het deurbeslag aan het politiekeurmerk voldoet. Dit is dus een bedrag wat je uiteindelijk als een investering mag beschouwen.
  • Keuze 4: Wel of geen zijlichten. Zijlichten geven je tuindeuren een mooi effect. Ze zorgen ervoor dat je een natuurlijke overgang hebt naar je tuin toe. Tuindeuren met zijlichten worden door veel woningbezitters gebruikt in plaats van bijvoorbeeld een schuifpui. Tuindeuren met zijlichten zullen dan ook wat duurder zijn dan de variant zonder zijlichten; ze geven echter wel een waardevermeerdering aan je huis.

Vraag om offertes

Wil jij tuindeuren laten plaatsen, dan is het een goed idee om offertes op te vragen. Je kan dan gelijk kijken welke leverancier voor jouw huis de beste deal heeft. Je doet dit heel eenvoudig met één muisklik op de onderstaande button. Je vraagt op die manier vrijblijvend een aantal offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

 

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.