Vast glas kozijn hout

Het kozijn van de ramen bij jouw huis heeft een belangrijke functie. Niet alleen zitten je ramen erin bevestigd; het kozijn bepaalt tevens het aangezicht van jouw huis. Wanneer je al wat langer in je huis woont zal je tot de ontdekking komen dat de kozijnen gaandeweg beginnen te rotten. Met name houten kozijnen zijn gevoelig voor houtrot, zeker wanneer ze al wat ouder zijn. Het is dan ook goed om te kijken hoeveel je kwijt bent voor nieuwe kozijnen in je huis. We willen nu met je kijken naar de kozijnen die het meeste in je huis zitten; de vast glas kozijnen.

Wat is een vast glas kozijn

De vast glas kozijnen in je huis zijn doorgaans de kozijnen die het grootste qua oppervlak zijn. Het zijn de kozijnen rondom de grote ramen in je huis bij bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer. Deze kozijnen hebben doorgaans geen bewegende delen erin verwerkt zitten. Wel kan er sprak zijn van een onderverdeling in meerdere vast glas ramen in één kozijn. We keken voor je naar de soorten vast glas kozijnen die er zijn, en de prijzen die daarvoor berekend worden.

Hoeveel kost een vast glas kozijn

Vast glas kozijnen zijn wanneer het aankomt op de prijs het goedkoopste. Het zijn kozijnen zonder extra openingen en zonder bewegende delen. We vroegen een paar offertes op voor kozijnen in onze woonkamer en de keuken. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor soort kozijn zoek je Ventilatierooster ja/nee Afmetingen Prijs van het kozijn
Vast glas kozijn 1 vak Ja 300 cm bij 150 cm 455 euro
Vast glas kozijn 1 vak Nee 300 cm bij 150 cm 385 euro
Vast glas kozijn 2 vak Ja 300 cm bij 150 cm 568 euro
Vast glas kozijn 2 vak Nee 300 cm bij 150 cm 498 euro

 

  • Als je zelf een kozijn kan plaatsen. Ben jij in staat om zelf een kozijn te plaatsen, dan betaal je voor een kozijn de bovenstaande prijzen. Er komt geen arbeidsloon bij kijken. Zorg er wel voor dat je met 2 man bent om het kozijn op een veilige manier te plaatsen.
  • Als je niet zelf een kozijn kan plaatsen. Kan jij niet zelf een kozijn plaatsen, dan doe je er goed aan om een vakman in te schakelen. Een aannemer of klussenbedrijf zullen je graag van dienst zijn hierbij. Hun loon komt dan nog bovenop de prijs van het kozijn.

Hoe de totale prijs tot stand komt

Hoeveel je uiteindelijk betaalt bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Keuze 1: Welk glas kies je erbij. De meeste mensen kiezen voor nieuwe kozijnen in combinatie met nieuw glas. Dit kan je er uiteraard gelijk bij mee bestellen wanneer je vast glas kozijnen bestelt. Je kan kiezen uit meerdere soorten glas. Je kan kiezen voor standaard HR++ glas, wat gemiddeld 54 euro per vierkante meter kost. Daarnaast kan je ook kiezen voor HR++ glas wat aan één kant extra gelaagd is. Dit glas heet veiligheidsglas, en het kost gemiddeld 79 euro per vierkante meter.
  • Keuze 2: Hoeveel vakken heeft het kozijn. Je kan ervoor kiezen bij een nieuw kozijn om een andere vak-indeling te kiezen. Je kan kiezen voor een kozijn wat uit 1 vak bestaat. Dit is de goedkoopste indeling. Daarnaast kan je ook kiezen voor het kozijn wat uit 2 vakken bestaat. Dit is de duurdere indeling. Het kozijn met 2 vakken kost meer, maar het geeft je huis een wat mooiere uitstraling.
  • Keuze 3: Kies je voor regels in je kozijn. Woon jij in een huis met een klassieke uitstraling, dan is het mooi om te kiezen voor regels in je kozijn. Dit is een onderverdeling in je grote raam wat je huis een nostalgischere uitstraling geeft. Deze regels zullen altijd tegen een meerprijs leverbaar zijn. Hoeveel dat is moet je vragen aan de kozijnenleverancier.
  • Keuze 4: Kies je een ventilatie rooster. Je huis ventileren is geen luxe maar pure noodzaak. Doe je dit niet, dan kan het vocht in je huis niet wegtrekken waardoor er schimmel op je plafond komt te zitten. Met name in een keuken kan de hoeveelheid vocht behoorlijk oplopen. Het is dan ook zaak dat je in een aantal ramen op een etage een ventilatie rooster kiest. Dit ventilatierooster wordt ingebouwd in het kozijn van je raam en mee gespoten in de kleur van je kozijn. Op deze manier heb je – ook zonder open staand raam – altijd een goed geventileerd huis.

Vraag offertes op

Het snelste bespaar je op de aanschaf van kozijnen voor een vast raam door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt direct vrijblijvend meerdere offertes om met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van de offertes kan je een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.