Vurenhout

Vurenhout is hout afkomstig van de fijnspar Picea abies. Vuren is de meest gebruikte naaldhoutsoort en is over het algemeen makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Dit houtsoort staat bekend om dat het niet echt geschikt is voor kozijnen. Het hout is niet duurzaam omdat het slecht tegen vocht kan. Daarom moet het hout eerst goed behandeld worden, door deze te impregneren, te verven, te beitsen en af te lakken. Indien het hout onbewerkt te lang aan het licht wordt blootgesteld kan het zo zijn dat het gaat verkleuren en geelbruin wordt. Grenenhout kan dus ook gebruikt worden voor raam- of deurkozijnen, mits deze wel goed gelakt en geverfd worden. De behandeling is daarbij zeer belangrijk. Verder moet met regelmaat de onderhoud gebeuren.

Andere toepassingen
Vuren kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden en is de kwaliteit van het hout bepalend voor welke doeleinde het hout gebruikt kan worden. Het hout is duurzaam en kan in de bouw gebruikt worden voor kozijnen, puien, ramen, deuren, trappen, vloeren, binnen- en buitenbetimmeringen, balkhout, kasten, kastplanken, lijstwerk, bekistingen, schuren, heipalen en meer. Het kan dus ook in de verpakkingsindustrie gebruikt worden in pallets, kisten- en krattenfabricage, vaten en houtwol. Andere toepassingen zijn goedkope meubelen, boompalen, hekpalen, spaanplaat, triplex. Vurenhout is de belangrijkste grondstof voor de bereiding van krantenpapier en cellulose.

Bron: Houtdatabase

Bekijk ook de volgende webpagina’s:
> Nadelen houten kozijnen
> Prijzen
> Informatie
> Tropisch hardhout
> Grenenhout
> Voordelen van houten kozijnen
> Kosten
> Houten kozijnen offertes

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.