Houten schuifpui

Een eigen woning met een tuin is een rijk bezit. Het liefste zou je als woningbezitter de hele dag en het hele jaar door willen genieten van je tuin. Helaas is dit door het onberekenbare klimaat niet mogelijk. Het is dan ook een groot verlangen van woningbezitters om een schuifpui te laten bouwen in hun huis. We keken voor je naar de kosten van een schuifpui, en we kwamen tot een aantal aandachtspunten. Een schuifpui plaatsen doe je immers niet zomaar.

Schuifpui; denk dan hier aan

Wil jij van de muur naar je tuin een schuifpui laten maken, dan zal  je aan een paar zaken moeten denken. Je kan immers niet zomaar de muur weg breken om er een schuifpui te plaatsen.

  • Ondersteun je muur. Een buitenmuur van een huis heeft altijd een dragende functie. Je kan dan ook niet zomaar een buitenmuur wegslopen en er een schuifpui voor in de plaats zetten. Je zal altijd moeten zorgen voor een draagbalk die in de muur komt te zitten die de schuifpui ondersteunt. Deze draagbalk moet je laten plaatsen door een aannemer om te voorkomen dat er een instabiel geheel ontstaat.
  • Denk aan je radiatoren. De radiatoren in een huiskamer zitten doorgaans naar de tuinkant tegen de muur geplaatst. Je zal moeten zorgen voor andere radiatoren of een ander verwarmingssysteem in je huis als je een schuifpui wil laten plaatsen. Het zomaar verwijderen van de radiatoren zonder een ander systeem te plaatsen zal zorgen voor een akelig koud huis op den duur.
  • De afwerking bij de vloer. Breek je een stuk muur weg, dan moet je er rekening mee houden dat je ook je vloer zal moeten vervangen. Er komt een stuk open te liggen waar eerst de muur zat; houd hier rekening mee.

Hoeveel kost een schuifpui van hout

Een schuifpui van hout kopen bestaat dus uit een aantal onderdelen. We hebben alle aspecten die meetellen bij de aanschaf en plaatsing voor je op een rijtje gezet.

 

Wat wil je laten uitvoeren of kopen Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoe is de prijs berekend Prijs
Schuifpui van hout Enkele schuifpui
4 meter breed, 2.20 meter hoog
Prijs op basis van schuifpui met glas zonder ventilatieroosters 2907 euro
Schuifpui van hout Dubbele schuifpui 4 meter breed, 2.20 meter hoog Prijs op basis van schuifpui met glas zonder ventilatieroosters 4173 euro
Kosten aannemer Werkzaamheden plaatsen van schuifpui, exclusief kosten draagbalk Prijs op basis van afgesproken uren arbeidsloon. Prijs per uur weergegeven. 65 euro
Kosten loodgieter Werkzaamheden vervangen van radiatoren , exclusief kosten nieuwe verwarming Prijs op basis van afgesproken uren arbeidsloon. Prijs weergegeven per uur 55 euro

 

  • Als je zelf een gedeelte van de werkzaamheden wil doen. Het plaatsen van een schuifpui op zich is een klus die je beter aan de aannemer kan overlaten. Toch is er een gedeelte van de werkzaamheden wat je zelf voor je rekening kan nemen. Je mag dan denken aan het afvoeren van het oude kozijn naar de tuin en van de brokstukken van je muur. Wanneer je een boedelbak of aanhanger hebt is dit gemakkelijk zelf te doen. Er komen dan voor dit gedeelte geen meerkosten bij, anders betaal je de aannemer en/of loodgieter extra voor het afvoeren van het bouwpuin.
  • Als je de hele klus wil laten uitvoeren. Heb jij geen aanhanger of laat je liever al het werk uitvoeren door de aannemer en/of de loodgieter, dan kies je ervoor om ook het afvoeren van het bouwpuin door hun te laten uitvoeren. Je betaalt dan extra voor bijvoorbeeld een container voor het bouwpuin, of je betaalt voor de kosten van het afvoeren van het bouwpuin naar de gemeentewerf.

De samenstelling van het prijskaartje

De prijs voor de schuifpui die we noemden in het voorbeeld mag je gerust een vanaf- prijs noemen. Er zijn namelijk nog veel meer extra opties te bedenken boven het plaatsen van de schuifpui. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • Keuze 1: Wil je een extra onderdorpel. Kies je voor een schuifpui, dan is het mooi als er een natuurlijke overgang is van je huis naar de schuifpui. Dat kan je doen door een DTS onderdorpel extra te laten plaatsen. Je betaalt daar 350 euro extra voor. Daar staat tegenover dat het bijwerken van je vloer minder arbeidsintensief zal zijn.
  • Keuze 2: Welk glas kies je. Bij een schuifpui zal je doorgaans HR++ veiligheidsglas moeten aanschaffen. De reden hiervan is heel eenvoudig; een schuifpui wordt door inbrekers beschouwd als de handigste methode om een huis ongevraagd te betreden. Het is dan ook goed om gelijk met het veiligheidsglas te kijken voor inbraak werend hang en sluitwerk.

Snel voordeel behalen

Op een schuifpui kan je redelijk snel voordeel behalen. Dat doe je door offertes op te vragen. Je vraagt ze op met één muisklik op onderstaande button. Vervolgens krijg je vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox die je met elkaar mag vergelijken. Het vergelijken kan je een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.