Valraam hout prijzen

In je huis produceer je dagelijks behoorlijk wat vocht. Dat vocht komt vrij wanneer je ademt en wanneer je bijvoorbeeld kookt in je huis. Het vocht in je huis zal ergens heen moeten. Is daar geen mogelijkheid toe, dan zal het zich ophopen in de muren en het plafond van je huis. Het gevolg van vocht wat niet weg kan is een huis waar schimmel vrij spel heeft. Een manier om het vocht weg te ventileren uit je huis is door het plaatsen van valramen. We keken voor je naar dit specifieke type ramen.

Waarom jij valramen van hout koopt

De ramen in je huis en de kozijnen er omheen zijn belangrijk voor het uiterlijk van je huis. Een valraam en het kozijn wat daarbij hoort koop je dan ook het liefste van een materiaal wat een warme sfeer aan je huis geeft. In dat geval zal je eigenlijk altijd bij houten kozijnen aankomen. Valramen worden dan ook in ons land nog altijd het meeste van hout verkocht. We keken voor je naar de prijzen die je voor een houten valraam kwijt betaalt.

Hoeveel kost een valraam van hout

Een valraam van hout kan je in meerdere soorten en maten kopen. Het is ook wel verkrijgbaar onder de naam klepraam. Het verschil is dat een valraam de scharnier onderaan heeft zitten waardoor het open ‘valt’ terwijl een klepraam de scharnier bovenin heeft zitten. In principe maakt dit voor de prijs van het raam weinig uit, aangezien het hang- en sluitwerk doorgaans los wordt bijgekocht. We deden navraag bij een aantal leveranciers van ramen en kozijnen naar de prijs van een valraam en/of een klepraam en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Hoogte x breedte ventilatierooster Freesprofiel Welk glas Prijs
50 bij 50 cm Ja, aluminium Kaderprofiel Enkel 219 euro
50 bij 50 cm Ja, wit Buitenverjonging HR++ 210 euro
50 bij 50 cm Ja, creme Dun raam Veiligheidsglas 250 euro

 

  • Zelf een valraam plaatsen. Mede door de geringe afmeting is een valraam doorgaans nogal eenvoudig te plaatsen. Je zal ervoor moeten zorgen dat je dit met twee personen doet, zeker wanneer er al glas in het raam zit. Je bespaart op die manier de kosten van de aannemer of het klussenbedrijf.
  • Een valraam laten plaatsen. Wanneer je het toch niet ziet zitten om zelf een klepraam of valraam te monteren kan je hiervoor een aannemer of klussenbedrijf inhuren. Je betaalt dan een uurloon wat kan oplopen van 45 tot 60 euro. Op die manier geniet je de volle garantie op het raam en op de verrichte arbeid.

De verdere kosten van een valraam

We noemden een prijs in het bovenstaande schema, maar het mag duidelijk zijn dat we het hier over een vanaf-prijs hebben. Er komen immers nog veel meer zaken kijken bij de aankoop van een valraam. We hebben de meerkosten bij de aankoop op een rij gezet, samen met zaken die de prijs van een valraam bepalen.

  • Keuze 1: Hoe groot is het valraam. Doorgaans zal een valraam niet echt overdreven groot zijn. Het kan echter zo zijn dat je een grotere maat wil kopen dan wat we zojuist omschreven. In dat geval kom je bij een groter type kozijn uit wat automatisch een stuk duurder is. Er wordt meer materiaal bij gebruikt, en daarnaast is er steviger hang- en sluitwerk nodig.
  • Keuze 2: Welk hang- en sluitwerk heb je nodig. Bij een valraam of klepraam heb je de keuze uit flik wat hang- en sluitwerk. Het is goed om te weten dat dit soort ramen erg geliefd zijn bij inbrekers om een huis binnen te komen. Het is dan ook goed om hier niet op te bezuinigen. Je kan kiezen voor een extra spijl of meerdere extra spijlen die je plaatst in of voor je raam waardoor inbrekers niet gemakkelijk binnen kunnen komen. Daarnaast moet je kiezen voor gemakkelijk te bedienen hang- en sluitwerk. Verder heb je de keuze uit een systeem wat in het raam zelf gebouwd zit of een systeem wat op het raam bevestigd wordt. Het mag duidelijk zijn dat het eerste systeem een stuk gecompliceerder en dus ook duurder is.
  • Keuze 3: Welk glas kies je. Bij een valraam heb je de keuze uit veel meer soorten glas dan bij een gemiddeld raam. Enkel glas is een mogelijkheid, omdat dit raam zo klein is en vooral bij het toilet of bij de douche wordt gebruikt. Daarnaast heb je de keuze uit HR++ glas wat de bouwnorm is. Wil je het grondig aanpakken, dan kies je voor veiligheidsglas. Dit is ook gelijk de duurste glassoort. Veiligheidsglas is extra gelaagd en houdt ongewenst bezoek daardoor buiten.

Het opvragen van offertes

Een valraam is geen heel dure uitgave, maar we snappen dat je er liever niet de hoofdprijs voor betaalt. Daarom is het een goed idee om offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt gelijk meerdere offertes op om met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van offertes kan jou een flink voordeel oplopend tot 25 procent opleveren.


 

Wat kosten houten kozijnen?

Vraag gratis meerdere offertes op bij kozijnspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Vergelijk de opties en bespaar tot wel 30% op de totale prijs.